facebook

Srednjoškolci osmislili softver za pomoć u onlajn učenju

Podelite sa prijateljima

Tim učenika Tehničke škole „Kolubara“ u Lazarevcu pobedio je na takmičenju beogradskih srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama sa idejom o softveru koji bi predstavljao „inteligentnog ličnog asistenta“ i pomagao deci pri onlajn učenju.

Onlajn takmičenje, pod nazivom „Poslovni izazov“, okupilo je učenike iz 15 srednjih škola koji su imali zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će unaprediti onlajn učenje.

Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove i video prezentacije za svoje ideje koje su drugog dana takmičenja predstavili članovima žirija, navodi se u saopštenju organizacije „Dostignuća mladih u Srbiji“ koja je osmislila takmičenje.

U pobedničkom timu su Stefan Ignjatović, Filip Milovanović, Kristina Nikolić, Zorana Milanović i Kosta Pavlović koji kažu da im je cilj bio da olakšaju rad nastavnicima, ali i da učenici imaju kvalitetnije obrazovanje.

– Ne zamenjujemo nastavnike, već im pružamo pomoć u vidu „inteligentnog ličnog asistenta“ – objašnjavaju članovi pobedničkog tima.

Drugo mesto osvojio je tim „United School“ iz Četvrte beogradske gimnazije, dok je treće mesto pripalo timu „EduBook“ koga čine učenici Gimnazije u Mladenovcu.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su učešće u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru naredne godine u Beogradu, a pobednici tog finala će učestvovati na „Poslovnom izazovu“ zapadnog Balkana sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje „Poslovni izazov“ je pokrenuto pre dvanaest godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Izvor: Tanjug; Foto: Unsplash

Podelite sa prijateljima

One thought on “Srednjoškolci osmislili softver za pomoć u onlajn učenju

Comments are closed.