facebook
Ana Brnabić: Seksualno obrazovanje u školama je dobra ideja

Ana Brnabić: “Uvođenje seksualnog obrazovanja u škole je dobra ideja!”

Podelite sa prijateljima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da uvođenje seksualnog obrazovanja u škole deluje kao dobra ideja, ali da o tom pitanju treba poslušati struku.

Tako je odgovorila na pitanje novinara da li se u cilju sprečavanja nasilja prema ženama, razmišlja i o uvođenju seksualnog obrazovanja i da li postoji volja za to.

– Meni to deluje kao jako dobra ideja, ali treba da pitamo one koji su stručni i koji to mogu da u potpunosti sagledaju i da njihove predloge razmotrimo na Vladi Srbije. Sta lično mislim u demokratskom društvu nema toliku težinu, ja sam predsednica vlade, ali mislim da treba da slušamo struku – kazala je Brnabić novinarima u Skupštii Srbije gde je učestvovala na konferenciji Ženske palrlamentarne mreže “Hrabrost je ženskog roda”.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti privodi kraju i da se priprema i Strategija rodne ravnopravnosti.


Podelite sa prijateljima

2 thoughts on “Ana Brnabić: “Uvođenje seksualnog obrazovanja u škole je dobra ideja!”

  1. То неће моћи!
    Ни као родитељи, ни као професори, то нећемо прихватити ни дозволити.

  2. Da li bi se na tim časovima učilo da je normalno da zajedno žive i venčavaju se osobe istog pola, i još da usvajaju decu?!
    Bolje bi bilo da kroz predmet Građansko vaspitanje uvedete učenje o moralu, na tom polju smo jako pali!

Comments are closed.