facebook
Somborski srednjoškolci

Neobičan domaći zadatak somborskih gimnazijalaca iz fizičkog vaspitanja

Podelite sa prijateljima

Učenici somborke Gimnazije imali su neobičan domaći zadatak iz nastave fizičkog vaspitanja. Oni su na nedeljnom nivou morali da šetaju oko 25 kilometara. Drugi razred odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstva može da se pohvali da su zajedno nedeljno prelazili fenomenalnih 500 kilometara.

„Kada se sve zatvorilo nisam mogao da treniram, a izaći malo iz kuće i prošetati svima je dobro došlo“, rekao je Vedran Bajić, učenik 2-7 odeljenja Gimnazije u Somboru.

„Najčešće sam išao do glavne ulice, napravim nekoliko krugova oko centra i taman dok se vratim kući to bude ta neka zadata kilometraža“, kazao je Simon Stolišić, učenik somborske Gimnazije.

„Mislim da je dobro jer imamo obavezu da izađemo napolje i da prošetamo kad nemamo neku drugu obavezu“, rekao je Mihajilo Klipa, učenik.

„Imao sam dovoljno vremena, tih nekih sat, sat i po da prošetam, dosta mi je to pomoglo i zdravo je“, saopštio je Aleksa Gajčin, učenik Gimnazije.

„Konkretan zadatak je bio da učenici prvog i drugog razreda Gimnazije išetaju na nedeljnom nivou 20-25 kilometara, a učenici treće i četvrte godine 25-30 kilometara. Da bih ja dobila povratnu informaciju da su oni to zaista i uradili, po završetku nedeljnog ciklusa su u google učionicu poslali svoju kilometražu da bih ja videla da je to zaista i urađeno. To je bio zadatak ove poslednje tri nedelje kako se prešlo na online nastavu, a za učenike koji su išli kombinovano imali su tokom celog polugodišta takav zadatak“, objasnila je Dragana Šarčanski, profesorica 2-7 odeljenja Gimnazije u Somboru.

Tokom raspusta očekuje ih još jedan izazov.

„Ova akcija će se nastaviti i tokom raspusta za učenike koji budu želeli, a izazov je sledeći – da svaki učenik koji bude imao išetanih kilometara jednako kao ja ili približno sa početkom drugog poliugodišta u startu će imati jednu peticu“, otkrila je Dragana Šarčanski, profesorica 2-7 odeljenja Gimnazije u Somboru.

Profesorica Dragana nije želela da otkrije kojom kilometražom će da iznenadi svoje učenike, ali ko zna, možda će ipak učenici premašti očekivanja svoje razredne.

Izvor: RTV; Foto: RTV

Podelite sa prijateljima