facebook

Objavljen Predlog liste za nove korisnike stipendija za nadarene učenike i studente, rok za prigovor tri dana

Podelite sa prijateljima

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Predlog rang liste o dodeli učeničkih i studentskih stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima u Republici Srbiji za školsku 2020//2021. Predlog liste se odnosi na studente i učenike koji su se prvi put prijavili na konkurs Ministarstva za dodelu ovih stipendija i koji su prošli potrebna testiranja, dok je lista učenika i studenata kojima je, zbog ostvarenih rezultata i ispunjenih uslova, nastavljena isplata učeničkih i studentskih stipendija za nadarene učenike i studente objavljena ranije.

Prigovori na Predlog rang liste za školsku 2020//2021. mogu se dostaviti u roku od tri dana od dana isticanja Predloga rang liste na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odnosno do 26.12.2020. godini.

Prigovori se šalju Ministarstvu preporučenom poštom ili neposredno preko pisarnice na sledeću adresu:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Grupa za učeničke i studentske kredite i stipendije,

sa napomenom ,,Konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima u Republici Srbiji,

Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.

Ministarstvo obaveštava predložene kandidate da se stipendije isplaćuju putem UNIKREDIT BANKE i da je potrebno da otvore račun u ovoj banci ukoliko nemaju.

Komisija Ministarstva će po isteku roka za prigovore utvrditi konačnu rang listu o dodeli stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente i objaviti je na sajtu.

Osim redovnih stipendija, Ministrstvo prosvete, dodeljuje stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente, koje se isplaću u 12 mesečnih rata. U periodu od školske 2013/14. godine do danas, Ministarstvo je podržalo ukupno 3750 nadarenih studenata i 1362 nadarena učenika.


Podelite sa prijateljima