facebook

Tuženi direktori kod Ružića – „Poštovali smo zakon, sada doživljavamo sramotu“

Podelite sa prijateljima

U Ministarstvu prosvete počeo sastanak predstavnika Društva direktora škola Srbije s ministrom Brankom Ružićem zbog prijava podnetih protiv direktora škola.

Podsetimo, protiv svih direktora škola u Beogradu, njih oko 300, podnete su krivične prijave zbog toga što su tražili od zaposlenih i učenika da nose maske.

Krivičnu prijavu podneo je predsednik Sindikata zaposlenih u policiji Dejan Đukić, a Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo postupak i zatražilo od policije da ispita direktore škola.

Direktori škola zatražili su od ministra Ružića da ih zaštiti, jer su poštovali zakon i sve mere i instrukcije koje su dobili od Ministarstva prosvete i Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.

Predsednik Društva direktora škola Srbije i direktor Druge ekonomske škole u Beogradu Dejan Nedić kaže za Tanjug da su direktori škola umesto pohvala za dobro obavljen posao i sprovođenje protivepidemijskih mera, dobili krivične prijave.

On je najavio kontraprijeve protiv predsednika Sindikata zaposlenih u policiji.

„Pozive od policije za sada Zemun i Savski venac. Ja sam na Voždovcu moji nisu još dobili. Sada ćemo viditi da li će i dalje to da se nastavi. Naš je cilj da idemo na Krizni štab da reagujemo ili on (Ružić) kao naš ministar da reaguje. Dejstvovali smo i nećemo dozvoliti sramotu. Umesto da nas hvale jer smo sve odradili, mi doživljavamo sramotu“, rekao je on.

Izvor: B92; Foto: Canva

Podelite sa prijateljima