facebook
Udvostručio se broj zaraženih nastavnika

Udvostručio se broj zaraženih prosvetara za dve nedelje

Podelite sa prijateljima

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je da se broj prosvetara koji su zaraženi ili u izolaciji zbog sumnji da su zaraženi koronavirusom udvostručio u protekle dve nedelje, a desetina njih odsustvuje sa posla zbog COVID-19.

USPRS je naveo danas da je pre dve sedmice nešto više od 2,5 odsto zaposlenih u prosveti bilo zaraženo koronavirusom i da je isto toliko zaposlenih bilo u izolaciji.

Prema njihovim saznanjima, u petak 18. decembra, blizu šest procenata prosvetara je bilo zaraženo, a nešto manje od četiri odsto se nalazi u izolaciji.

“Da li su prethodne dve sedmice ostvarile svoju svrhu i koju, treba pre svega da kaže Krizni štab, koji nas nikada i nije konsultovao u vezi sa podacima. Imaju li oni svoje brojke ili nemaju, to ne znamo, ali je jasno da smo previše rizikovali, jer je ovih 3.000 ljudi, zarazilo još duplo toliko, što svojih ukućana, što đaka, što roditelja svojih đaka”, navedeno je u saopštenju.

USPRS je još jednom zbog trenutne situacije apelovao da se od ponedeljka ne drže roditeljski sastanci, već da o ocenama svoje dece roditelji budu obaveštevani onlajn.

Preuzeto sa: nova.rs;

Podelite sa prijateljima