facebook
Studenti podelili paketiće mališanima u svratištu

Ulepšali praznike deci bez roditelja – Studenti podelili paketiće mališanima u svratištu

Podelite sa prijateljima

Epidemija virusa korona ujedinila je studente celog regiona da sakupe novogodišnje paketiće za decu Svratišta u Krfskoj ulici.
Više od 250 studenata osnovnih i master studija, uglavnom ekonomije i menadžmenta, iz zemalja bivše Jugoslavije se uključilo u akciju slanja paketića mališanima, kako bi im bar na trenutak vratili osmeh.Akademci su se, spremajući se za onljan takmičenje „Marketing čelindž“ za najbolju marketinšku ideju, brendiranje turističkih destinacija, visokoobrazovnih ustanova i društvenih mreža odlučili da, umesto kotizacije skupe odeću, slatkiše i sredstva za higijenu za Decu Svratišta.

Pokloni su do Beograda stizali preko prijatelja, prevozom, a deci su ih, uy simbolično puštanje balona uručili kolege iz Beograda. Kako bi im pokazali da nisu usamljeni u svojoj humanosti, studentima su se prudružili i profesori fakulteta.

– Naš cilj je bio ulepšati predstojeće praznike deci bez roditelja. Svesni smo toga da se veliki broj mališana nalazi na ulici, bez hrane, tople odeće i lepe reči. Treba pružiti ruku onome kome je potrebna. Dobro uvek kruži – kaže Marija Stojanović, studentkinja FON-a iz Beograda.

Za njenog kolegu Luku Stevovića iz Crne Gore, to je čin čovekoljublja, a sa tim se čovek rađa.

– Što više prepoznajemo sebe  ili svoje najbliže u situacijama u kojoj su najugroženiji, to ćemo više pomoći drugima – istakla je docent dr Bojana Ostojic, organizator takmičenja. – Ako mislimo na dobar osećaj koji imamo kada doniramo novac ili damo nepotrebnu odeću siromašnima, učinićemo to bez razmišljanja. Mi smo na prvom mestu pedagozi, a zatim profesori.

Izvor: novosti.rs; Foto: Foot-privatna arhiva

Podelite sa prijateljima