facebook
Upis prvaka u osnovne škole

Upis prvaka u osnovne škole od 1. aprila!

Podelite sa prijateljima

Upis dece u prvi razred osnovne škole biće organizovan od 1. aprila do 31. maja.


U školskoj 2021/2022. godini, u prvi razred mogu da se upišu deca koja će do 1. septembra imati najmanje šest i po godina, odnosno najviše sedam i po godina, a mogu da se upišu i deca koja će do početka školske godine napuniti šest godina, ali nakon provere spremnosti za polazak u školu, koju sprovodi psiholog primenom preporučenih standarda i postupaka.

Sva potrebna dokumenta za upis pribaviće škole po službenoj dužnosti, a iz nadležnog Sekretarijata napominju da je za upis deteta u prvi razred osnovne škole odgovoran roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno organ starateljstva.

Roditelji / drugi zakonski zastupnici koji su građani Republike Srbije mogu elektronskim putem da zakažu na Portalu eUprava termin za upis i testiranje deteta u osnovnu školu pokretanjem usluge eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u OŠ.

Ukoliko imate dodatna pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina, obratite se kontakt centru na 011/73-505-57. Telefonska podrška dostupna je od 22. marta 2021. godine i tokom trajanja upisa u osnovne škole svakog radnog dana od 8 do 15 časova.


Izvor: subotica.com; Foto: glasopova.rs

Podelite sa prijateljima

One thought on “Upis prvaka u osnovne škole od 1. aprila!

Comments are closed.