facebook
Značaj pedagoškog asistenta u inkluzivnom obrazovanju

Veća ulaganja u znanje: Počela javna rasprava o stategiji nauke pod nazivom “Moć znanja”

Podelite sa prijateljima

Javna rasprava o Predlogu strategije naučnog i tehnološkog razvoja Srbije za period od 2021. do 2025. godine pod nazivom „Moć znanja“ započela juče, a stategija predstavlja regulatorni instrument za unapređenje kvaliteta života građana pomoću nauke i tehnološkog razvoja.

– Moć znanja znači da  koliko znanja imamo, toliko ćemo kao država da se pozicioniramo, da budemo ugledniji, prosperitetni i bogatiji – rekla je državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke I tehnološkog razvoja Marijana Dukić Mijatović.

– Strategija predviđa i veće ulaganje u pojedince, naročito u mlade naučnike, ne samo iz naučnog i ekonomskog, nego i demografskog  razloga.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poziva sve zainteresovane  predstavnike državnih organa, Srpske akademije nauka i umetnosti, Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj, Zajednicu instituta Srbije, Konferenciju univerziteta Srbije, institute i fakultete, predstavnike stručne javnosti i druge zainteresovane učesnike da do 12. januara 2021.godine dostavljaju primedbe, predloge i sugestije na tekst Predloga Strategije.

Izvor: novosti.rs; Foto: Unsplash

Podelite sa prijateljima